Rabu, 22 Jun 2011

Kisah Mistik CFS UIAM PJ

hantukc

Assalamualaikum,

Entry aku kali ney pasai UIA jugak, sbab mamng aku student sini lagi pun ney blog aku, biar. Ikut suka aku la nak tulis pa benda pun. Aku nak cerita pasal kejadian mistik yang pernah blaku kat sini. Sebelum aku nak meqapu lagi banyak, mistik bermaksud keadaan ghaib yg tidak dapat diselami oleh pemikiran manusia, keanehan, keajaiban; kemistikan keadaan mistik.( Kamus Dewan Edisi Empat) Ney memang aku dirct copy and paste dari internet.

Banyak kejadian yang jadi at sini, macam-macam. Antaranya:-

 

SMAWP 3

Kawasan SMAWP 3 merupakan kawasan yang ‘keras’ kat UIA. Aku ada dengar yang kawasan tu adalah kawasan perkampungan orang bunian. Kalu korang penah melepak atau ada kelas kat sana, mesti yang korang perasn yang kawasan hujung tu ada hutan skit. Kwasan tu banyak pkok besar. Akuney jenih yang ada banyak la juga kawan. Dalam banyak2 kawan tu, ade soran yang ada 6th sense, atau boleh tengok da rasa benda ghaib ney. Dia cakap, dia takot nak g kelas sebab banyak sangat benda tu kat area sana, nak lagi banyak waktu tengah hari, dia cakap lagi sakan.(aku tak tak la, kot alasan dia nak skip kelas) Macam-macam bentuk yang ada. Suma muka buruk, aku qasa nasib aku tak da 6th sense tu, kalu tak mau ari-ari aku x gi kelas.

 

Mahallah Khatijah@KC

Area tu dikatakan adalah blok hospital. Blok ney mmang x payanh cakap. Memang slalu jadi kes hysteria. Kalu x caya, g Tanya bebudak yang study kat UIA PJ. Masa aku balik dari latihan silat ari isnin lepas, ada sowing budak pompuan yang kena hysteria. Kalu korang dengaq dia menjerit, mau tegak bulu ketiak. Ku ney ngan pompuan aku kurang campur skit, segan. Kawan aku yang jenih x segan macam aku ada tnya diorang mcamana buleh jadi macam tu. Diorang cakap, budak tu dengaq ad owing laki gelak. Gelak yang suara yang len macam. Aku tak tak cerita yang selebih dia, tapi aku qasa lebey kurang macam tu la kot.

 

Mahallah Abu Bakar@ABC *17

Yang ney, aku tak tau betui o tak. Pernah dikatakan yang ada student cini bunuh diri kat bilik *17, macam aku tulis kat aku punya last post, blok ney dulu adalah blok pompuan somungkin emosi dia x stable sampai terbawak-bawak bunuh diri. Lepas peristiwa tu, bilik tu mula ada gangguan. Yang paling best, setiap bilik yang berakhir dengan x17 akan jadi gangguan, mean straight 117, 217, 317 ngan 417 tak ada orang duduk disbabkan gangguan. Aku ada dengar yang bilik berhampirn nagn bilik tu pu kena jugak. Alhamdulillah, bilik aku 118 tak da ganguan.

 

Mahallah Zainab@ZC

Aku dapat tau cerita ney semalam, masa au tengah melepak dekat dengan padang gayung. Dikatakan, sometime, bila lampu court bola jaring dekat belakang ZC tu tutup lampu, kekadang diorang oleh melihat Pocong berdiri kat area tu. Aku tak tau, maybe ada orang just reka cerita je kot.

Jadi, kepada mereka yang tinggal di UIA, o baru nak daftar. Jangan takut, sebab tu cerita jer tak tau betul ke tak. Lagi pun, kita adalah sebaik-baik ciptaan ALLAH S.W.T.

Sekian….

Wassalam

2 ulasan:

Nick berkata...

ukc tade?

esanudyn@the kunyit berkata...

aku tataw citer ukc da....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...